italy netherlands sweden uk uk
031-28 09 85

VARFÖR CHAMPION POWER EQUIPMENT?

FÖR ALLA DINA LASTER

Champion Power Equipment är Nordamerikas största elverksproducent med ca 50% av elverksmarknaden i USA och Kanada. Vi är en av mycket få tillverkare som designar, utvecklar och tillverkar alla elverk i egen regi vilket ger stor kunskap, sortiment och kvalité. Elverk är liksom det vi gör. För arbetet, semestern eller hemmet sätter vi standarden för kvalité och prestanda. Vi tillverkar produkter som gör ditt liv enklare.

KRAFTEN I CHAMPION

Sedan 2003 har Champion och Warrior Diesel fått ett rykte om att utveckla, designa och tillverka världens mest kompletta elverk. Från vårt globala huvudkontor i Santa Fe Springs, i Kalifornien, har vi expanderat vår verksamhet i Nordamerika till att innefatta anläggningar i Jackson, Milwaukee och Toronto. Sedan 2014 finns vi även i Europa vilket vi är mycket stolta över. Idag innehåller vår produktlinje portabla elverk, motorer, vinschar, pumpar, högtryckstvättar och andra maskiner - men fokus är elverk. Med över tre miljoner sålda elverk i Nordamerika är Champion det största varumärket inom elverk.

Champion Norden

CHAMPION I NORDEN

I Norden representeras Champion Global Power Equipment av BPE Nordic AB med säte i Kungälv. Vi har lager i Göteborg och Helsingfors där vi lagerhåller produkter, reservdelar och tillbehör. Vi vill vara en elverkspartner till våra återförsäljare och vi strävar efter att hjälpa dem med både kunskap och produkter. 

Vårt mål är att vara kunskapshuben i Norden när det kommer till elverk och att erbjuda produkter som ligger längst fram i teknik, miljö och design.

INNOVATIVA LÖSNINGAR

Champion har alltid legat långt fram när det gäller innovation och produktutveckling inom alla våra produktområden. Vi har de enda elverken i världen som från grunden är utvecklade att drivas på två bränslen - Dual Fuel. Vi har trådlösa fjärrkontroller, Cold Start-funktioner och möjlighet att parkoppla elverk för att nämna några av de innovationer vi är stolta över. Att driva utveckling och innovation finns i vårt DNA och vi försöker alltid lyssna på våra kunder och möta deras behov. Internt kallar vi det att "se runt hörnet".

CHAMPIONS MOTORTEKNOLOGI

Vårt utvecklingscenter "Champion Engine Technology" (CET) är baserat i Milwakee i Winsconsin, USA. Här bedrivs forskning och utveckling av våra motorer som utgör hjärtat i de flesta av våra produkter. I CET jobbar några av de skarpaste ingenjörerna som finns och det kräver givetvis att anläggningen håller lika hög klass. Den senaste nyheten är vår V-twin motor som kommer att sitta i många produkter framöver. Vill du se hur det ser ut? Kolla bland våra filmer!